Vier maanden cel voor Hells Angels wegens wapenbezit

De twee leden van Hells Angels werden opgepakt na een vechtpartij tussen hun motorbende en de Mongols bij een Van der Valkhotel.

Het hotel in Rotterdam waar in april een grote vechtpartij uitbrak tussen Hells Angels en Mongols, twee rivaliserende motorbendes.
Het hotel in Rotterdam waar in april een grote vechtpartij uitbrak tussen Hells Angels en Mongols, twee rivaliserende motorbendes. Foto Jerry Lampen/ANP

De twee leden van Hells Angels die na een vechtpartij tussen hun motorclub en de rivaliserende Mongols bij een Van der Valkhotel in Rotterdam werden opgepakt, zijn door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot vier maanden cel voor illegaal vuurwapenbezit. De wapens werden gevonden tijdens huiszoekingen nadat de mannen waren gearresteerd.

Op 7 april brak een grote vechtpartij uit tussen Hells Angels en Mongols nadat de motorbendes hadden afgesproken op die locatie. Daarbij werden ook schoten gelost. De twee veroordeelden, een 37-jarige man uit Goude en een 43-jarige man uit Amsterdam, werden na afloop in de buurt van het hotel opgepakt. Omdat ze beiden bleven zwijgen kon het Openbaar Ministerie niet bewijzen dat de mannen bij de vechtpartij waren betrokken. Bij huiszoekingen werden echter illegale vuurwapens en munitie gevonden, waarvoor het OM twee weken geleden negen maanden cel eiste.

Slechts drie beklaagden

In totaal werden na afloop van de vechtpartij bij het hotel in Rotterdam, waarbij één iemand gewond raakte, 23 mensen gearresteerd. Slechts drie van hen zijn aangeklaagd en worden verdacht van pogingen tot mishandeling. Hun zaak wordt vermoedelijk aan het einde van dit jaar inhoudelijk behandeld. Het onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij is nog altijd bezig, zo meldde het OM twee weken geleden.

Lees ook over de spanningen tussen motorclubs: Vechtende Mongols en Angels, dat is strijd om heerschappij

De uit de hand gelopen confrontatie tussen de motorbendes draait vermoedelijk om territoriumdrift. De laatste jaren vestigen steeds meer nieuwe motorbendes die vanuit het buitenland naar hier komen zich in Nederland. De nieuwe bendes, zoals Bandidos, No Surrender en de Mongols, hebben veelal een anti-Hells Angels houding, wat tot grote onderlinge spanningen heeft geleid. De Mongols, die oorspronkelijk uit Californië komen, staan bekend als een van de meest gewelddadige motorbendes ter wereld.