Gezondheidszorg

‘Hoog salaris voor top slechte verpleeghuizen’

Directeuren van verpleeghuizen die door de Inspectie voor de Gezondheidszorg op een ‘zwarte lijst’ werden geplaatst vanwege slechte prestaties, verdienen vaker boven de balkenendenorm dan directeuren van goed presterende verpleeghuizen. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Zeven van de elf bestuurders van instellingen op de lijst, verdienen meer dan de balkenendenorm. De directeur van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) verdiende in 2015 met 230.000 euro het meest. Zorginstellingen hebben zeven jaar de tijd gekregen om hun salarissen te verminderen. Vorige week bleek overigens dat de zwarte lijst, die vorige maand uitkwam, gebaseerd is op informatie uit maart. In acht van de elf verpleeghuizen was de zorg al sterk verbeterd toen de lijst uitkwam. (NRC)