Formule 1-baas

‘Schoonmoeder Bernie Ecclestone ontvoerd’

De schoonmoeder van Formule 1-baas Bernie Ecclestone is vrijdag ontvoerd in São Paulo. Dat melden Braziliaanse media. Criminelen zouden 36,5 miljoen Amerikaanse dollar losgeld voor haar willen – ruim 33 miljoen euro. Brazilië bevindt zich in een economische crisis. Meer informatie over de 67-jarige Aparecida Schunck is niet gegeven. Schunck is de moeder van Fabiana Flosi (38), die in 2012 trouwde met Ecclestone (85). Ze wonen in Engeland. Ecclestone wordt gezien als de ‘Godfather van de Formule 1’, hij werd in 1978 directeur van de FOCA dat zich ging richten op de commerciële kant van de Formule 1. Ecclestone is de enige ter wereld die een sport bezit; als mede-eigenaar van de commerciële rechten heeft hij volgens Forbes een vermogen van drie miljard opgebouwd. (ANP)