Fastfood

Belgische keten Quick wordt Burger King

België verruilt binnenkort de Giant (broodje, blaadje sla, twee hamburgers, plakje kaas) voor de Whopper (broodje, blaadje sla, één hamburger, plakje tomaat en augurk).

Investeringsfonds Kharis Capital kondigde maandag aan de Belgische fastfoodketen Quick, met 101 vestigingen in België en Luxemburg, over te nemen van de Franse eigenaar Groupe Bertrand. Het plan is om de restaurants te verbouwen tot Burger King-restaurants. Kharis Capital is grootfranchisehouder van Burger King in verschillende Europese landen.

De Belgische Quick-restaurants hadden ook onder de huidige eigenaar al Burger King-restaurants kunnen worden. Eind vorig jaar kocht Groupe Bertrand de hele keten, inclusief vierhonderd Franse vestigingen, meldt de Belgische krant De Tijd. In Frankrijk is juist Groupe Bertrand hoofdfranchisehouder van Burger King. De groep wil de Franse vestigingen verbouwen tot Burger King-vestigingen, maar de Luxemburgse en Belgische vestigingen vielen buiten die plannen en kwamen in de verkoop. Nu gaat Kharis Capital, met het hoofdkantoor in Zwitserland, de verbouwing doen. In België staan nog geen Burger King-restaurants.

Bij Quick werken in totaal 3.500 mensen. Het bedrag waarvoor de keten wordt overgenomen is niet bekend.