Ex-voorzitter Duitse bond

Niersbach geschorst door ethische commissie FIFA

Wolfgang Niersbach, tot eind vorig jaar voorzitter van de Duitse voetbalbond, is maandag per direct voor een jaar geschorst door de ethische commissie van wereldvoetbalbond FIFA, waar hij bestuurder is. Niersbach wordt verweten dat hij mogelijke misstanden rondom het binnenhalen van het WK voetbal in 2006 (in Duitsland) niet heeft gemeld. Hij zou hebben geweten van een verdachte betaling rond de toewijzing. Hij heeft tot nu toe volgehouden dat hij niets wist van het bedrag van omgerekend 6,7 miljoen euro, dat betaald werd aan de FIFA, dat mogelijk voor omkoping gebruikt werd. Niersbach heeft in een reactie gezegd juridische stappen te ondernemen. „Ik vind deze straf overdreven. Dit raakt mij heel hard.” Niersbach wordt ook belangenverstrengeling ten laste gelegd. (NRC)