De leraar is een kikker en de directeur een ooievaar

Ze woont met haar moeder, een drukbezette dierenverzorgster, in een huis vol kuikens, schildpadden en andere beesten. Helemaal vreemd vindt Sita (Yenthe Bos) in Meester Kikker het dus niet als haar favoriete leraar vertelt dat hij af en toe in een kikker verandert. Het korte boek waarop de film is gebaseerd, is een buitenbeentje uit het oeuvre van auteur Paul van Loon (Dolfje Weerwolfje, Griezelbus). Hier geen gegriezel op kinderniveau, maar scènes waarin een slijmerige amfibie moet worden gekust om te kijken of hij opnieuw een leraar wordt, en een nukkige, nieuwe directeur die strafpunten uitdeelt als kinderen te vrolijk zijn. Ook hij blijkt een geheim te hebben, wat resulteert in gillende leerlingen en een hongerige ooievaar op een schoolfeest.

Voor een verklaring voor al die transformaties is in de filmversie weinig tijd ingeruimd. Onderhoudend is de film vooral door Jeroen Spitzenberger als de leraar. Bos overtuigt als dierenmeisje Sita, maar het blijft jammer dat ze geen jong Nederlands talentje met een donkere huidskleur voor de rol hebben gekozen, net zoals in het boek.