Ajax niet verder dan gelijkspel tegen PAOK

In de ArenA werd het 1-1, waardoor Ajax in de return zal moeten scoren om de volgende kwalificatieronde te bereiken.

Kasper Dolberg (Ajax) in duel met in duel met Charis Charisis (PAOK).
Kasper Dolberg (Ajax) in duel met in duel met Charis Charisis (PAOK). Foto ANP

Ajax is dinsdagavond de lange weg naar de groepsfase van de Champions League begonnen met een teleurstellend gelijkspel tegen PAOK Saloniki (1-1). Beide ploegen ontmoeten elkaar volgende week woensdag in Griekenland opnieuw, voor de return in de derde voorronde van het meest prestigieuze toernooi voor Europese clubs.

Ajax voetbalde best aardig in een zo goed als volle ArenA, maar verzuimde het overwicht in treffers te vertalen. Djalma Campos profiteerde in de 27e minuut van een blunder van doelman Jasper Cillessen (0-1). Kasper Dolberg schoot Ajax in de 58e minuut op gelijke hoogte (1-1).

De winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Ajax en PAOK plaatst zich voor de vierde en laatste voorronde van de Champions League. (ANP)