Rotterdam Airlines brengt album vol catchy songs

De buzz rond label Rotterdam Airlines ontstond na drie mixtapes vol sfeervolle, eigenzinnige straatrap van de 19-jarige rapper-van-het-moment Sevn Alias. Met dit verzamelalbum, dat vorige week op nummer twee binnenkwam in de albumlijst, zet het platenlabel een volgende stap. Op Gate 16 presenteren artiesten als Sevn Alias, Kevin, Lil Saint en label-oprichter Jairzinho de populaire popsound van nu, een mengeling van trap, bubbling- en dancehallinvloeden, house-varianten en R&B, vol melodische zang met elektronische effecten. Rauw wanneer gastrapper Hef achteloos poneert: ‘Ik eet alleen maar stokbrood/einde van de rit dan ga je toch dood.’ En zoet en catchy wanneer de auto-tune-zang zich op alle mogelijke manieren richt op vrouwelijk schoon: ‘Schatje op jou ben ik verliefd/jou vind ik mooi.’