Nachtclub

Minstens twee doden bij schietpartij in Fort Myers in Florida

Bij een schietpartij in een nachtclub in Florida zijn minstens twee doden gevallen. Dat melden Amerikaanse media die de lokale politie citeren. Minstens veertien mensen zijn gewond geraakt, met verwondingen die variëren van niet ernstig tot levensbedreigend. Er werd geschoten op een parkeerplaats van de club.

Het gaat om Club Blu in Fort Myers, een stad in het zuidwesten van Florida met ruim 60.000 inwoners. Volgens Amerikaanse media waren er veel tieners aanwezig op het feest.

Na de schietpartij werden drie mensen gearresteerd, zo meldt persbureau Reuters. Een huis en voertuigen werden beschoten. Daarbij raakte nog iemand lichtgewond. Of het de politie was die schoot, is nog niet duidelijk. Anderhalve maand geleden was er een schietpartij in een gayclub in Orlando, ook in Florida. Toen kwamen 9 mensen om het leven. (NRC)