mode

LVMH verkoopt Donna Karan

Modebedrijf Donna Karan behoort niet langer tot de stal van de Franse luxegroep Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). Maandag maakte LVMH bekend dat Donna Karan voor 650 miljoen dollar (592 miljoen euro) wordt verkocht aan G-III Apparel Group.

LVMH-directeur Toni Belloni zegt dat LMVH door G-III werd benaderd voor verkoop en dat men bij het Franse bedrijf tot de conclusie kwam dat „het moment daar was” om Donna Karan af te stoten.

Donna Karan is de alias van mode-ontwerpster Donna Ivy Faske. Het modebedrijf is bekend van de labels Donna Karan New York en DKNY. Faske Karan trad vorig jaar zomer na 30 jaar terug als hoofdontwerpster van Donna Karan. Volgens critici is Donna Karan niet meer het vooruitstrevende merk dat het ooit was. Mede daarom zou LMVH niet rouwig zijn over de verkoop.

Achter de onbekende naam G-III Apparel Group gaat een gigantisch modebedrijf schuil. Het bedrijf bezit verschillende kledingmerken zoals Andrew Marc en G.H. Bass. Ook heeft het honderden winkels in de Verenigde Staten. Maar het grootste deel van de omzet haalt het bedrijf uit het onder licentie ontwerpen en produceren van grote merken, waaronder Calvin Klein, Guess, Tommy Hilfiger en Levi’s. Vorig jaar boekte G-III Apparel Group (G is een initiaal van oprichter Aron Goldfarb) een omzet van 2,3 miljard dollar. (NRC)