Laatste kans om De Ruyter 100-guldenbiljet in te leveren

Maandag 25 juli is de laatste dag dat het mogelijk is om het De Ruyter 100-guldenbiljet in te wisselen bij De Nederlandsche Bank.

Heb je nog ergens een 100-guldenbiljet liggen met Michiel de Ruyter erop? Dan is vandaag je laatste kans om het in te leveren in ruil voor 45,38 euro. Vanaf dinsdag is het biljet waardeloos, tenzij het een puntgaaf exemplaar betreft dat begeerd wordt door verzamelaars.

Het De Ruyter 100-guldenbiljet is het eerste guldenbiljet dat zijn waarde verliest. Dit komt doordat het biljet al in 1986 uit de handel is genomen. De eerstvolgende biljetten zijn de 5-guldenbiljetten met Vondel, deze worden in 2025 waardeloos. De rest van de guldenbiljetten is nog tot 2032 in te wisselen.

In totaal liggen er nog 26 miljoen guldenbiljetten ergens in Nederland. Jaarlijks wordt hier maar een klein gedeelte van ingeleverd. Vorig jaar waren dit 137.000 biljetten. De waarde van alle guldenbiljetten die nog niet bij de Nederlandse Bank ingeleverd zijn, bedraagt 10,1 miljard gulden (459 miljoen euro).