Doden door schietpartij in nachtclub in Florida

De schietpartij was tijdens een feest voor tieners. Twee jongens van 14 en 18 kwamen om, zeventien mensen raakten gewond.

De club waar de schietpartij plaatsvond.
De club waar de schietpartij plaatsvond. Kinfay Moroti / AP

Door een schietpartij bij een nachtclub in Florida zijn twee mensen overleden. Dat melden Amerikaanse media die de lokale politie citeren. Zeventien mensen zijn gewond geraakt, met verwondingen die variëren van niet ernstig tot levensbedreigend. Er werd geschoten op een parkeerplaats van de club. De dodelijke slachtoffers zijn twee jongens van 14 en 18 jaar oud.

Het gaat om Club Blu in Fort Myers, een stad in het zuidwesten van Florida met ruim 60.000 inwoners. De schietpartij vond tijdens een feest voor tieners plaats en de slachtoffers zijn tussen de twaalf en zevenentwintig jaar oud. Wat de aanleiding was voor het geweld, is nog niet bekend, maar volgens de politie gaat het niet om een terreuraanslag.

Na de schietpartij werden drie mensen gearresteerd, zo meldt persbureau Reuters. Een huis en voertuigen werden beschoten, daarbij raakte nog iemand lichtgewond. Of het de politie was die schoot, is nog niet duidelijk.

De club schrijft op Facebook dat de schietpartij plaatsvond toen de club aan het sluiten was:

Zes weken na ‘Orlando’

De schietpartij komt anderhalve maand na de schietpartij in een homoclub in Orlando, ook in Florida. Daar bracht een schutter 49 mensen om het leven.