Nepal

Premier biedt ontslag aan na uiteenvallen van zijn coalitie

De Nepalese premier Khadga Prasad Oli heeft zondag zijn ontslag aangeboden, kort voor er een motie in het parlement zou worden ingediend waarin het vertrouwen in zijn regering werd opgezegd. Daardoor is de politieke toestand in Nepal nog instabieler geworden dan hij al was. De 64-jarige Oli, wiens positie sterk was verzwakt toen zijn Maoïstische coalitiepartner zich uit de regering terugtrok uit onvrede over zijn interpretatie van het afgesproken regeringsprogramma, was pas negen maanden in functie. Het is de 23-ste regering die valt sinds 1990, Oli de achtste premier die wordt gedwongen op te stappen in tien jaar tijd. Naar verwachting zullen nu de Maoïsten proberen een nieuwe coalitie te smeden met andere partijen. (Reuters, AP)