Van Gerwen wint tweede jaar achtereen World Matchplay

Van Gerwen was met 18-10 te sterk voor de Engelsman Phil Taylor.

Michael van Gerwen bij het Premier League Darts, eerder dit jaar.
Michael van Gerwen bij het Premier League Darts, eerder dit jaar. Foto ANP

De Brabantse darter Michael van Gerwen heeft zondagavond voor het tweede jaar achtereen het prestigieuze toernooi World Matchplay gewonnen. Van Gerwen was in de finale met 18-10 te sterk voor Phil Taylor - die voor de zestiende keer in de finale stond.

Van Gerwen verdiende met zijn titel in Blackpool 100.000 pond (120.000 euro). De vorige vijftien finales die Taylor in het toernooi speelde, won hij (55) allemaal. Maar tegen Van Gerwen maakte hij zondagavond vandaag geen kans. Na de 5-4 won de Brabantse darter zes legs op rij. Taylor wist daarna niet meer terug te komen.

Het was de derde keer achter elkaar dat Van Gerwen in de finale stond. Vorig jaar versloeg de 27-jarige darter James Wade. In 2014 verloor hij van Taylor, die toen zijn zevende titel op rij won.