Syrische vluchteling doodt vrouw met machete in Duitsland

Een vrouw kwam om het leven, twee mensen raakten gewond. De dader is gearresteerd.

Archiefbeeld van Duitse politieagenten.
Archiefbeeld van Duitse politieagenten. Foto Marcel van Hoorn / ANP

In de Zuid-Duitse stad Reutlingen heeft een 21-jarige Syrische asielzoeker een vrouw gedood en twee andere mensen verwond met een machete. De Duitse krant Bild meldt dat op zijn site. De dader is opgepakt.

Beeld van de arrestatie. Tekst gaat verder onder tweet.


Persbureau Reuters schrijft dat hij bekend was bij de politie. Al eerder zou hij betrokken geweest zijn bij geweldsincidenten. De politie zegt vooralsnog geen signalen te hebben ontvangen dat het ging om een terroristische aanval.

Zwangere vrouw

De Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung schrijft dat de man ruzie had met de vrouw voordat hij haar doodde. Volgens Bild was ze zwanger. Daarna viel hij een andere man en een vrouw aan, die gewond raakten. Mensen renden in paniek weg.

Een ooggetuige tegen Bild:

“De dader was volledig buiten zinnen. Hij rende met zijn machete zelfs achter een politieauto aan.”

De aanval vond plaats nabij een kebabzaak. Kort nadat de man zijn hakmes trok, reed de zoon van de eigenaar van deze zaak de aanvaller met een auto omver, meldt Bild. Daarna lag de dader bewegingloos op de grond. Volgens de politie handelde hij alleen.

Twee andere aanslagen

De aanval volgt kort na twee andere aanslagen in het zuiden van Duitsland. Vorige week maandag viel een man in een trein in Beieren passagiers aan met een mes en een hakbijl. Daarbij raakten vier mensen gewond. De man had eerder steun uitgesproken voor terreurbeweging Islamitische Staat.

Lees meer over de aanslag in München van vrijdag: De grote aanval door IS is begonnen, dacht Duitsland even

Vrijdag opende een 18-jarige Duitser van Iraanse komaf het vuur in een winkelcentrum in München. Negen mensen - voornamelijk tussen de veertien en twintig jaar oud - kwamen daarbij om het leven. De man schoot daarna zichzelf dood. Hij zou gefascineerd geweest zijn door soortgelijke schietpartijen die eerder elders in de wereld plaatsvonden.