Kijken: als het misgaat bij de opnames van Game of Thrones

Dothraki blijkt nog best lastig, maar lang niet zo moeilijk als sommige Engelse zinnen.

Actrice Emilia Clarke (Daenerys) op wat uiteindelijk haar draak moet worden.
Actrice Emilia Clarke (Daenerys) op wat uiteindelijk haar draak moet worden. Screenshot YouTube / HBO

Game of Thrones is één van de meest strak geproduceerde televisieseries ooit. Met honderden mensen wordt in verschillende landen maanden gewerkt aan elk seizoen. En toch gaat er af en toe iets mis, blijkt uit de bloopers van het zesde seizoen van de serie, die maker HBO heeft gepubliceerd. Mensen vallen, een bekend lijk blijft niet dood en acteurs hebben moeite met hun tekst. In het Dothraki én gewoon in het Engels.

Ook van eerdere seizoenen zijn gag reels uitgebracht. In de bloopers van seizoen vier en vijf blijkt het voor de acteurs vooral lastig te zijn dat veel gesprekken al lopend plaatsvinden. Vooral trappen blijken gevaarlijk.

Teaser

Naast de bloopers van het afgelopen seizoen bracht HBO dit weekend ook een teaser uit voor seizoen zeven. In de video is te zien hoe scripts, outfits, sets en rekwisieten worden klaargemaakt voor de productie van het nieuwe seizoen.

Deze week werd bekend dat het nieuwe seizoen van de hitserie niet in april zal worden uitgezonden, zoals vorige seizoenen, maar pas in de zomer van 2017. Omdat in Westeros - waar de serie zich afspeelt - de winter is aangebroken, moet met filmen worden afgewacht tot de natuur er winterachtiger uit ziet. Daardoor kan er pas later begonnen worden met filmen. Het nieuwe seizoen zal voor het eerst geen tien maar slechts zeven afleveringen bevatten.