Zeker vijftien gewonden bij busongeluk Frankrijk

De bus kwam uit Wales. Twee personen liepen zware verwondingen op.

Bij een busongeluk in het oosten van Frankrijk zijn zaterdag zeker vijftien mensen gewond geraakt. Twee van hen liepen zware verwondingen op. Dat melden Franse en Britse media.

Twitter avatar F3FrancheComte France3Franche-Comté A39 : le car anglais a été relevé. Autoroute rouverte dans le sens nord sud #jura https://t.co/2ovm26gf4J https://t.co/GDhO3ucz7v

Het voertuig raakte van de weg en sloeg op zijn kant. Er waren circa vijftig mensen aan boord van de bus uit Wales, onder wie 41 tieners. Geen van de gewonden verkeren in levensgevaar, zo verzekerde de politie.

Het ongeluk had plaats op de A39 in de buurt van Lons-le Saunier, op zo’n veertig kilometer van de Zwitserse grens. Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend. Bij het ongeval waren geen andere auto’s betrokken. De snelweg is afgesloten.

Twitter avatar InfosFrancaises Infos Françaises ❗JURA : Grave accident d’un car transportant des enfants sur l’A39, près de Lons-le-Saunier. Au moins 8 blessés. https://t.co/2EiZwbxxqU

Twee helikopters werden ingezet om de gewonden naar het ziekenhuis te vervoeren. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Frankrijk hulp aangeboden bij de nasleep van het ongeluk.