Tien doden bij schietpartij in München - dader dood

Foto Matthias Balk / AP

In een winkelcentrum in het noordwesten van München heeft vrijdagmiddag een schietpartij plaatsgevonden. Hierbij zijn volgens de politie van München zeker tien doden gevallen, onder wie de dader, en minstens 21 gewonden.

De politie hield in eerste instantie rekening met één tot drie daders, maar meldde uiteindelijk dat er slechts één schutter was. Deze heeft zichzelf gedood. Volgens de politie gaat het om een 18-jarige Duitser van Iraanse afkomst. Over zijn motief is nog niets bekend. De man was geen bekende van de politie.

Twitter avatar PolizeiMuenchen Polizei München We found a man, who killed him himself.
We assume, that he was the only shooter.
#gunfire #munich

Omdat gevreesd werd dat daders van de schietpartij op de vlucht waren geslagen, waarschuwde de politie mensen in München binnen te blijven. Drie mannen werden aangehouden, maar zij bleken onschuldig. Het openbaar vervoer in de stad werd stilgelegd en het hoofdstation van München ontruimd. Er werden veel valse meldingen gedaan van schietpartijen elders in München. De politie sprak van een “acute terreursituatie”. 2.300 agenten werden ingezet, waaronder agenten uit Oostenrijk.

Beelden van schietpartij

Op Twitter werden al snel beelden van de schietpartij gedeeld. Op een video is te zien hoe een schutter het vuur opende bij een McDonalds bij het Olympia-winkelcentrum.

De locatie van de schietpartij:
Munchen