Rosberg verlengt contract bij Mercedes tot eind 2018

En blijft daarmee nog zeker twee jaar ploeggenoot van Lewis Hamilton.

Andrej Isakovic/AFP

Formule 1-coureur Nico Rosberg heeft zijn contract bij de renstal van Mercedes verlengd met twee jaar tot en met 2018. De huidige nummer een van het klassement heeft vrijdag zijn handtekening gezet in Boedapest, waar dit weekeinde de Grote Prijs van Hongarije wordt verreden.

De verlenging van het contract van de 31-jarige Duitser betekent ook dat hij de komende twee jaar teamgenoot blijft van de Brit Lewis Hamilton, die vorig jaar al verlengde tot en met 2018.

Rosbergs vorige overeenkomst met de Duits-Engelse renstal liep eind dit jaar af. Rosberg en Mercedes lieten eerder weten met elkaar door te willen, maar vervolgens bleef het stil. Lange tijd gingen er geruchten dat Rosberg aan het einde van het seizoen Mercedes zou verlaten. Onder meer de slechte verstandshouding met Hamilton zou daaraan te grondslag liggen. De twee kwamen meerdere malen met elkaar in botsing. Soms verbaal, maar dit seizoen tweemaal fysiek, in de Grote Prijs van Spanje:


En in die van Oostenrijk:

Het leidde tot een stevige reprimande van teambaas Toto Wolff, die stalorders heeft aangekondigd bij een nieuwe aanvaring. Momenteel mag het tweetal vrijuit racen. Bij stalorders zou het team kiezen wie van de twee prioriteit krijgt.

Ondanks de zichtbare spanningen heeft Rosberg nu dus toch voor een achtste en een negende seizoen bij zijn renstal bijgetekend.

Rosberg werd de afgelopen twee seizoenen tweede en won negentien grands prix voor Mercedes. Rosberg won dit jaar vijf grands prix. Rosberg staat daarmee bovenaan in het WK, na een goede seizoensstart. Collega Hamilton won beide jaren de titel en staat momenteel tweede. Hij is dit seizoen bezig met een inhaalrace en is Rosberg tot op één punt genaderd in de titelstrijd.