Man en baby overleden na sprong uit het raam, ook dode vrouw aangetroffen

De gevonden vrouw is vermoedelijk de moeder van de overleden man. In het huis is een handgranaat gevonden.

Politie-onderzoek in de Amsterdamse straat waar het gebeurde.
Politie-onderzoek in de Amsterdamse straat waar het gebeurde. Foto Evert Elzinga / ANP

In de Amsterdamse Rivierenbuurt zijn drie mensen om het leven gekomen. Een 32-jarige man en een baby kwamen om na een val uit het raam. De man is met zijn elf maanden oude zoontje gesprongen, meldt de politie. Een vrouw, die vermoedelijk de moeder van de man is, werd dood in de woning aangetroffen. In het huis werd ook een handgranaat gevonden. Omliggende woningen werden ontruimd.

De Amsterdamse politie spreekt van een ‘familiedrama’. De moeder van het kind wilde hem ophalen bij zijn oma in de Eendrachtstraat, toen haar ex, de vader van het kind, daar aanwezig bleek te zijn. Volgens de politie draaide hij door. De man haalde een handgranaat tevoorschijn en trok de moeder een kamer in. Ze wist te ontkomen en de woning te ontvluchten.

Details over de identiteit van de slachtoffers, zijn nog niet bekend. De moeder van het kind is opgevangen door de politie.

De Explosieven Opruimingsdienst werd ingeschakeld om de granaat weg te halen. Een arrestatieteam werd ingezet om de deur open te breken. De politie zegt dat er geen reden was om aan te nemen dat er iemand binnen was “van wie we gevaar verwachten”.