Luchtvaart

Stakingsdreiging bij Air France en bij easyJet op Schiphol

Cabinepersoneel van Air France is van plan om van 27 juli tot 2 augustus te staken uit onvrede over bezuinigingen. Een bestuurder van Air France zei vrijdag dat het nog niet is gelukt zijn collega’s op andere gedachten te brengen. Ook de piloten van easyJet stevenen in Amsterdam op een staking af. Overleg over een nieuwe cao mislukte waardoor de pilotenvakbond VNV een staking aankondigde. De bond onderhandelt over de arbeidsvoorwaarden van 72 piloten op Schiphol. In juni legden de piloten het werk tijdelijk stil. Bij die staking merkten passagiers echter niets van de actie, omdat de Britse prijsvechter tot ergernis van de VNV piloten uit andere landen inzette. Een precieze datum voor de nieuwe acties bij easyJet is nog niet bekend. (ANP)