Lagere winst en omzet voor lichtdivisie Philips

De omzet daalde met 6 procent tot 1,7 miljard euro. De nettowinst liep met precies 40 procent terug naar 57 miljoen euro

Topman Eric Rondolat luidt de gong tijdens de beursnotering van Philips Lighting, op de Amsterdamse beurs van Euronext.
Topman Eric Rondolat luidt de gong tijdens de beursnotering van Philips Lighting, op de Amsterdamse beurs van Euronext. Foto Evert Elzinga / ANP

Zowel de omzet als de winst van Philips Lighting zijn het afgelopen kwartaal gedaald vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit kwartaalcijfers die het recent van Philips afgesplitste verlichtingsbedrijf vrijdag meldt.

De omzet over het tweede kwartaal daalde met 6 procent tot 1,7 miljard euro. De nettowinst tuimelde met precies 40 procent naar 57 miljoen euro.

Het bedrijf blijft desondanks optimistisch en verwacht later dit jaar weer positieve resultaten te laten zien. De verkoopresultaten liepen minder hard terug dan de voorgaande periodes. Het bedrijf spreekt dan ook van een “bevredigend resultaat”.

Zelfstandig

Philips Lighting werd onlangs van moederbedrijf Philips afgesplitst en ging op 27 mei naar de beurs. De krimp zit hem vooral in de traditionele lampensector. De led-lampdivisie, die nu 53 procent van het totale product uitmaakt, groeide wel met 10 procent.

Naast de kwartaalcijfers maakte Philips Lighting ook een personeelswijziging bekend. Op 1 september begint Stéphane Rougeot als financieel directeur bij het bedrijf.