Kijken: Jon Stewart maakt comeback voor Trump

Hij nam The Late Show van Stephen Colbert over om nog een keer zijn visie op ‘The Trump’ te geven.

Screenshot YouTube

Roger Ailes, de machtigste man in de Amerikaanse media moet weg na seksueel wangedrag. Hij maakte van Fox News een politieke organisatie en creëerde de voedingsbodem voor Donald Trump. Die accepteerde op zijn beurt de Republikeinse presidentsnominatie. Twee dingen die normaal besproken zouden worden in The Daily Show van Jon Stewart.

Maar, Stewart presenteert The Daily Show niet meer. Hij zit momenteel vooral thuis, werkloos. Geen podium dus om iedereen te laten weten wat hij van Trump vindt. Tot donderdagnacht. Toen maakte hij voor een keer een comeback en nam The Late Show van Stephen Colbert over achter the desk.

Maandag gaf Stewart al kort acte de présence in een item van Colbert:

Jon Stewart was zestien jaar lang presentator van The Daily Show. Onder hem groeide het programma van tv-zender Comedy Central uit van een paar honderdduizend kijkers in 1999 naar 2,5 miljoen in 2013. Stewart werd op handen gedragen door een liberaal, hoogopgeleid publiek en gevreesd door politici.

Obama

Obama nodigde hem tweemaal uit in Het Witte Huis om zijn beleid uit te leggen en kwam tijdens zijn presidentschap maar liefst zeven keer langs in het programma. Naar Stewarts afscheid in augustus keken 3,5 miljoen mensen.

Hij was bang in herhaling te vallen en wilde vaker thuis zijn voor zijn gezin. De jonge, relatief onervaren Trevor Noah, die toen net een paar maanden voor The Daily Show werkte, werd onverwachts zijn opvolger.