Florida

Politie schiet op ongewapende man

Politieagenten in Miami hebben maandag een zwarte therapeut neergeschoten toen hij een patiënt probeerde te helpen. De agenten in Florida waren uitgerukt nadat ze berichten ontvingen over een gewapende man die zelfmoord wilde plegen. Ze vuurden drie kogels af op de man, die op zijn rug lag, met zijn armen omhoog. Op een video die werd gemaakt door een buurtbewoner is te zien hoe agenten de 47-jarige Kinsey opdragen om op zijn buik te gaan liggen. Naast hem zit zijn patiënt, een 27-jarige jongen met autisme. De agent die schoot is na het incident geschorst. Er heerst in de VS veel spanning tussen de politie en de zwarte gemeenschap. Deze maand laaiden protesten van de Black Lives Matter-beweging op nadat twee zwarte mannen werden doodgeschoten door de politie. Van beide incidenten - de dood van Alton Sterling (37) in Louisiana en Philando Castile (32) in Minnesota - werden beelden op sociale media geplaatst. (NRC)