Dode bij flatbrand Doetinchem

De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar aangrenzende woningen.

Logo van de brandweer.
Logo van de brandweer. Foto Lex van Lieshout / ANP

Bij een brand in een flatgebouw in Doetinchem is in de nacht van donderdag op vrijdag een persoon om het leven gekomen. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Twitter avatar VNOGregio VNOGregio #Doetinchem, brandweer heeft 1 dodelijk slachtoffer uit de flat gehaald. Rook wordt inmiddels minder.

Het vuur woedde in een appartement op de tweede verdieping van een flat aan de Eduard Schilderinkstraat, waar vooral ouderen wonen. De brandweer was snel ter plaatse en wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar aangrenzende woningen. Rond 4.45 uur werd het sein brand meester gegeven.

Het is nog niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Een voorlichter van de Veiligheidregio zei vrijdagochtend:

“Een onderzoeksteam is nu nog bezig de oorzaak vast te stellen. Ook de identiteit van het slachtoffer moet nog worden vastgesteld.”

Omwonenden werden uit voorzorg gesommeerd om het gebouw te verlaten. Inmiddels mogen alle bewoners terugkeren naar hun huis. Een woning liep door bluswerkzaamheden waterschade op.

Twitter avatar VNOGregio VNOGregio #Doetinchem, update: nu alle bewoners terug naar hun woning. 1 woning heeft waterschade. Salvage is ter plaatse.

Bij de brand raakte ook een hond gewond, aldus de woordvoerder. Het dier is even later ingeslapen.