Amsterdam

Man en baby dood na sprong uit raam, vrouw dood aangetroffen in woning

In de Amsterdamse Rivierenbuurt zijn drie mensen om het leven gekomen. Een 32-jarige man en een baby kwamen om na een val uit het raam. De man is met zijn elf maanden oude zoontje gesprongen, meldt de politie. Een vrouw, die vermoedelijk de moeder van de man is, werd dood in de woning aangetroffen. In het huis werd ook een handgranaat gevonden. Omliggende woningen werden ontruimd. De Amsterdamse politie spreekt van een ‘familiedrama’. De moeder van het kind wilde hem ophalen bij zijn oma in de Eendrachtstraat, toen haar ex, de vader van het kind, daar aanwezig bleek te zijn. Volgens de politie draaide hij door. De man haalde een handgranaat tevoorschijn. Ze wist te ontkomen en de woning te ontvluchten. De Explosieven Opruimingsdienst werd ingeschakeld om de granaat weg te halen. Een arrestatieteam werd ingezet om de deur open te breken. (NRC)