‘Wijnaldum voor 30 miljoen naar Liverpool’

De voetballer van Newcastle United wordt morgen medisch gekeurd op Anfield Road.

Voetballer Georginio Wijnaldum vertrekt naar Liverpool.
Voetballer Georginio Wijnaldum vertrekt naar Liverpool. Foto ANP/Remko de Waal

Voetballer Georginio Wijnaldum gaat voor 30 miljoen euro (25 miljoen pond) van Newcastle United naar Liverpool. De transfer van de middenvelder hing al enkele dagen in de lucht, maar is volgens de Britse BBC nu definitief rond. Wijnaldum wordt vrijdag medisch gekeurd bij de club van trainer Jürgen Klopp.

De ex-voetballer van onder meer Feyenoord en PSV speelde pas een jaar in de Premier League, nadat Newcastle United vorig jaar twintig miljoen euro betaalde voor de middenvelder. Bij de afgelopen seizoen gedegradeerde club had hij nog een contract voor vier jaar. Hij speelde tot nu toe 38 duels in de Britse competitie en kwam daarin elf keer tot scoren.

Wijnaldum stond naar verluidt tevens in de belangstelling van Everton en Tottenham Hotspur. Hij word bij Liverpool onder meer ploeggenoot van een andere voormalige speler uit de Eredivisie, de Estse verdediger Ragnar Klavan. De oud-speler van AZ kwam eerder deze week over van het Duitse Augsburg.