Voetbal

Julen Lopetegui nieuwe bondscoach Spanje na vertrek Vicente del Bosque

Julen Lopetegui wordt de nieuwe bondscoach van Spanje. Dat meldde de Spaanse voetbalbond donderdag. De 49-jarige oud-doelman is de opvolger van Vicente del Bosque, die na het teleurstellend verlopen EK in Frankrijk vertrok. Spanje verloor in de achtste finales van Italië. Onder leiding van Del Bosque won Spanje het WK in 2010 en het EK in 2012. Lopetegui, die zelf één interland speelde, had van 2010 tot 2014 meerdere Spaanse jeugdploegen onder zijn hoede. In mei 2014 werd hij coach bij FC Porto. Begin 2016 werd Lopetegui ontslagen. In de kwalificatie voor het WK van 2018 in Rusland ontmoet Spanje opnieuw Italië. Volgens Britse media wordt Sam Allardyce de nieuwe bondscoach van het Engelse team, hij volgt Roy Hodgson op. (ANP)