Twintig arrestaties bij antiterreuractie Frankrijk

De antiterreuroperatie vond plaats in Argenteuil, een voorstad ten noordwesten van Parijs.

Een agent van politie-eenheid Raid.
Een agent van politie-eenheid Raid. Foto Mehdi Fedouach / AFP

Bij een antiterreuractie in Argenteuil, een voorstad ten noordwesten van Parijs, zijn twintig mensen gearresteerd. Dat meldt televisiezender iTélé. Twee panden werden doorzocht in de buurt van een moskee in Argenteuil. Twee woonhuizen zouden doelwit zijn van de operatie.

De actie werd uitgevoerd door de Franse inlichtingendienst DGSI, in samenwerking met de Raid, een elite-eenheid van de politie. De operatie werd in gang gezet na een anonieme tip. Volgens persbureau Reuters houdt de operatie geen verband met de aanslag in Nice van vorige week.

Bij de doorzoekingen zijn geen wapens of explosieven gevonden.

De locatie van de antiterreuractie: