Tien arrestaties voor voorbereiden terreuraanslag Olympische Spelen

Interim-president Michel Temer heeft het kabinet voor een spoedzitting bijeen geroepen.

Een soldaat bewaakt het Olympisch dorp in Rio de Janeiro.
Een soldaat bewaakt het Olympisch dorp in Rio de Janeiro. Foto Stoyan Nenov / REUTERS

De Braziliaanse politie heeft tien mensen gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag. Dat meldt persbureau Reuters. De tien zouden deel uitmaken van een groep die terreurbeweging IS steunt. Ze zouden een aanslag willen plegen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, die volgende maand plaatsvinden. Naar twee verdachten wordt nog gezocht.

Interim-president Michel Temer heeft het kabinet voor een spoedzitting bijeen geroepen. Bij de operatie waren negen Braziliaanse staten betrokken.

Volgens een rechtbank in de zuidelijke staat Parana was de groep van plan om wapens en guerillamethoden te gebruiken.

Volgens SITE Intelligence Group, die het online verkeer van jihadisten in de gaten houdt, verscheen vorige week een nieuwe groep die zichzelf “Ansar al-Khilafah Brazil” noemt. De groep zegt IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi aan te hangen en IS-propaganda te verspreiden in het Engels, Arabisch en Portugees.