Rechtbank

Ex-wethouder Van Rey gaat in hoger beroep

Jos van Rey gaat in hoger beroep tegen de taakstraf van 240 uur waartoe de rechtbank in Rotterdam hem vorige week heeft veroordeeld. Volgens zijn advocaat, Gitte Stevens, gebeurt dit om „proces-technische redenen”. Het geeft extra mogelijkheden om te ageren tegen het OM. Dat kondigde vorige week al hoger beroep aan uit onvrede over de uitspraak en de hoogte van de straf. Stevens: „Als het OM zijn beroep intrekt, zullen wij dat van ons ook overwegen.” De rechtbank veroordeelde Van Rey vorige week voor schending van het ambtsgeheim, verkiezingsfraude en een deel van de door het OM aangebrachte corruptiefeiten. De oud-wethouder van de VVD werd vrijgesproken van witwassen. Justitie had onder meer een celstraf van twee jaar tegen hem geëist. (NRC)