Kijken: Michelle Obama zingt Stevie Wonder

De First Lady promoot tussen het zingen door haar nieuwe project. Missy Elliott haakt ook aan.

Youtube

Michelle Obama mag dan nog maar korte tijd de titel ‘First Lady’ dragen, haar pr-machine blijft zeer actief. De First Lady heeft zich aangemeld voor de sketch Carpool Karaoke van presentator James Corden. Carpool Karaoke is een vast onderdeel van Cordens Late Late Show, waarin hij in een auto rondrijdt en zingt met bekende personen. Eerder stapte onder anderen zangeres Adele en zanger Justin Bieber in bij Corden.

Tussen het rocken op Stevie Wonders ‘Signed, Sealed, Delivered’ (“Did you know that Stevie is my favorite?!”), ‘Single Ladies’ van Beyoncé en een gesprek over haar tijd in Het Witte Huis brengt ze slim haar nieuwste project onder de aandacht: Let Girls Learn. Daarbij zet ze zich in voor de 62 miljoen meisjes die naar haar zeggen geen toegang hebben tot onderwijs. Ook geeft ze Amerikaanse kinderen nog een wijze les mee: wees dankbaar dat je onderwijs kunt volgen. “There are girls who would die to get the education we have”, zegt Obama. Om de boodschap kracht bij te zetten draait Corden ‘This is for my girls’ van Missy Elliott, die uit het niets op de achterbank van de rijdende auto verschijnt.

De First Lady gebruikt dit keer een ontspannen en persoonlijke setting om een onderwerp onder de aandacht te brengen.

Lees ook:De online strategie van Michelle Obama.

Scholing voor meisjes is niet het eerste onderwerp dat Obama onder de aandacht brengt. Via online kanalen zette zij zich eerder in tegen overgewicht bij kinderen.