Ahold en Delhaize

Supermarktfusie bijna rond

Supermarktbedrijven Ahold en Delhaize verwachten hun fusie zaterdag af te ronden. Daarvoor is volgens Ahold nog wel de goedkeuring nodig van de Amerikaanse toezichthouder FTC, zo werd donderdag bekendgemaakt. Vorige week maakten Ahold en Delhaize bekend 86 Amerikaanse supermarkten te verkopen, om zo groen licht te krijgen voor hun voorgenomen fusie.

De fusie werd eind juni vorig jaar aangekondigd. Door de samensmelting ontstaat een bedrijf met ruim 6.500 winkels in Europa en de Verenigde Staten waar in toaal circa 375.000 mensen werkzaam zijn. Volgens Ahold zal het aandeel Ahold Delhaize vanaf komende maandag in Amsterdam en Brussel worden verhandeld.

Delhaize meldde donderdag dat de omzet in het vorige kwartaal met 4,3 procent is gestegen (gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten) en zijn bedrijfswinst met 12 procent naar 247 miljoen euro. (ANP)