Uitstoot

Aantal oude dieselauto's sterk afgenomen

Het aantal oude, vervuilende dieselauto's op de Nederlandse wegen is in zes jaar tijd drastisch afgenomen. Begin dit jaar stonden er nog 189.000 oude diesels geregistreerd, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Dat is een daling van 67 procent in vergelijking met begin 2010. In de vier grote steden is de daling zelfs nog iets sterker. Utrecht, Rotterdam en Den Haag namen de afgelopen jaren meerdere maatregelen om het aantal oude dieselauto's terug te dringen. Het gaat daarbij om voertuigen die gebouwd zijn voor 2001, het jaar dat er strengere milieu-eisen kwamen voor voertuigen. Vooral onder personenauto's komen oude diesels volgens het CBS nog amper voor. Slechts 1 procent van alle auto's is een diesel van voor 2001. (NRC)