UEFA-voorzitterschap

Spaanse concurrent voor Van Praag in strijd om leiding UEFA

Een dag voor de deadline heeft Michael van Praag er een concurrent bij in de strijd om het voorzitterschap van de Europese voetbalbond UEFA. Ángel Maria Villar, preses van de Spaanse bond, stelde zich dinsdag kandidaat. Villar (66) is na Van Praag en Aleksander Ceferin uit Slovenië de derde kanshebber om de opengevallen plaats als Europese voetbalbaas op te vullen. Van Praag stelde zich in mei als eerste kandidaat, tijdens de vergadering van de UEFA die werd belegd na het vertrek van de geschorste Michel Platini. Vorige maand kwam daar Ceferin bij. De voorzitter van de Sloveense bond beweerde toen al de steun te hebben van dertien landen. Direct na het opstappen van Platini werd Villar gezien als favoriet om de Fransman op te volgen. De verkiezing vindt plaats op 14 september. (ANP)