Politieactie Brussel afgelopen, verdachte situatie lijkt vals alarm

Meerdere straten in Brussel waren afgezet omdat een man met een jas rondliep waar draden onderuit kwamen.

Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Foto Virginia Mayo / AP

De omgeving van het Muntplein in Brussel is woensdag uren afgezet geweest vanwege een verdacht persoon. Er waren verschillende gespecialiseerde diensten aanwezig, waaronder bommenexperts. Het bleek te gaan om een man die naar eigen zeggen als student stralingsgolven bestudeerde in de Belgische hoofdstad, zo meldt de Standaard.

Tekst gaat verder onder de kaart

Een bewaker van een privébeveiligingsfirma merkte de man op en sloeg alarm. De man droeg, terwijl het meer dan 30 graden was in de stad, een lange jas waar draden onderuit kwamen. Hij werd niet direct opgepakt, maar wel onder schot gehouden door veiligheidsdiensten terwijl zijn jas werd onderzocht. Hij had een pakket samengesteld met metalen platen en draden. Zijn verhaal wordt gecontroleerd door de politie.

Op een foto die op internet rondcirculeerde is te zien hoe de politie een man onder schot houdt. Het is niet zeker of het hierbij gaat om de verdachte persoon die aanleiding was voor de politie-actie.

Twitter avatar BeensSebastiaan Sebastiaan Beens Momenteel 1 persoon aangehouden bij politie actie #muntplein #bibliotheek in #Brussel #Bruxelles https://t.co/6JBx4hXc7b

De Belgen leven sinds november met het op een na hoogste terreurdreigingsniveau. Brussel werd in maart getroffen door twee terreuraanslagen waarbij 32 mensen om het leven kwamen. Donderdag was de beveiliging in de stad al extra opgeschroefd vanwege de Belgische nationale feestdag.