Ode aan het leven van de zwarte queerman

Op het derde album van Blood Orange, daags verschenen na het bloedbad in Orlando, werpt de Britse producer Devonté ‘Dev’ Hynes met funky melodie en hoge falsetzang prangende vragen op. Het begint met het spoken word intro waarin Missy Elliott wordt geciteerd. Het eindigt met de vraag waar de rolmodellen voor zwarte vrouwen zijn. De soms bijtende boodschap van de genderbender-artiest wordt verpakt met een roze strik van r&b en eighties synthpop. Het zijn, in lijn met de YouTube-cultuur, korte nummers die qua stijl alle kanten opgaan. ‘Hands up’ refereert met audioclips aan politiegeweld tegen zwarte tieners. Het vrolijke ‘Best to you’ is met zijn woodblock-geklepper de absolute hit. Juist die tegenstelling tussen licht en zwaar, blij en beladen maken het album zo aantrekkelijk.