Libië

Drie Franse militairen omgekomen bij geheime operatie bij Benghazi

Drie Franse militairen zijn om het leven gekomen bij een geheime operatie in Libië. Hun helikopter werd volgens persbureau AP dinsdag in de buurt van de stad Benghazi neergehaald door een jihadistische groep. De aanslag zou zijn opgeëist door een groep die zich „de verdedigingsbrigade van Benghazi” noemt. Officieel is Frankrijk niet actief in Libië, maar er waren al langer aanwijzingen dat elitetroepen uit Frankrijk en de Verenigde Staten daar de strijd met Islamitische Staat zijn aangegaan. Dat lijkt regeringswoordvoerder Stéphane Le Foll nu te bevestigen. „Ja, onze speciale troepen zijn daar. Natuurlijk om te helpen en ervoor te zorgen dat Frankrijk overal aanwezig is om tegen de terroristen te strijden”, zei hij woensdagochtend tegen radiozender France Info. (NRC)