Jupiler league

De Graafschap legt zich neer bij degradatie naar eerste divisie

De Graafschap spant geen spoedappèl aan tegen de weigering van de kortgedingrechter in Utrecht om de club als negentiende toe te laten tot de eredivisie. „Wij willen het als clubleiding niet op ons geweten hebben dat clubs en supporters nog langer in onzekerheid blijven zitten”, zei commercieel directeur Martine Zuil dinsdag. De club uit Doetinchem verwacht nog wel een „redelijke tegemoetkoming” van de KNVB, anders gaat de bodemprocedure verder . De Graafschap degradeerde via de nacompetitie uit de eredivisie maar kreeg hoop op een langer verblijf op het hoogste niveau nadat FC Twente wegens financieel wanbeleid werd teruggezet naar de eerste divisie. FC Twente wist zich via hoger beroep te handhaven in de eredivisie, waarna De Graafschap zonder succes naar de rechter stapte. (ANP)