informatief

DWDD Summerschool: The Common LinnetsNPO 1, 20.30-21.15u.

The Common Linnets (Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge en Matthew Crosby) geven een college over Americana, een muziekstroom die een grote paraplu is van allerlei verschillende genres, waaronder country, folk en blues. Terwijl de muzikale items in DWDD niet altijd uit de verf komen vanwege tijdgebrek, krijgen de muzikanten hier de ruimte om dieper te gaan, al is een half uur nog steeds beperkt. „Hopelijk hebben we de deur op een kier gezet” zegt DeLange dan ook op het eind. De band gaat in op de geschiedenis van Americana en bespreekt acts die van invloed zijn op hun eigen muziek. Onder meer The Carter Family, Hank Williams, en platenbaas Sam Phillips komen voorbij. Het is duidelijk dat de bandleden – die elk een eigen momentje krijgen tijdens het college– goed op elkaar zijn ingespeeld, ook tijdens het vertellen. Etheridge vertelt iets uit over de Grand Ole Opry, een begrip in de country en het langstlopende radioprogramma ter wereld. Meijers gaat in op de blues en de invloedrijke Robert Johnson. De uitzending smaakt naar meer. Misschien zit er een muzikale reisserie met de band in?