Charmant debuut vol zoete popromantiek

Met de zegen van Prince gaat de tamtam rond een nieuwe naam meestal snel. Kandace Springs, een 27-jarige zangeres uit Nashville met een r&b-achtergrond, heeft een album gemaakt voor Blue Note. Soul Eyes is een charmant debuut, maar wisselend van niveau. Het merendeel is toch mierzoete popromantiek. De twee covers van Shelby Lynne (‘Leavin’’ en ‘Thought it would be easier’) zijn smaakvol. Maar pas echt interessant wordt het als de jazz door haar soulpop sijpelt. Dan komt de diepgang. Zoals in de jazzklassieker ‘Soul eyes’ van Mal Waldron en ‘Too good to last’, allebei met trompettist Terence Blanchard. Springs’ stem gaat van Natalie Cole-romig naar een vuriger geluid met lange noten. Ook ‘Rain falling’, een van de weinige eigen composities, is solo op piano delicaat.