Ongeluk met toeristenbus in Taiwan: 26 doden

De bus raakte om nog onbekende redenen een vangrail, waarna het voertuig vlam vatte.

Beeld uit video van CNA / Youtube

Bij een ongeluk met een toeristenbus in Taiwan zijn dinsdagmorgen Nederlandse tijd 26 mensen om het leven gekomen. Het gaat om vakantiegangers uit China, zo laat een woordvoerder van de Taiwanese politie aan persbureau Reuters weten. De bus was op weg naar de luchthaven van Taiwan, ten zuidwesten van hoofdstad Taipei.

Volgens de zegsman raakte de bus door nog onbekende redenen van de weg, waarna het voertuig tegen de vangrail botste en in brand vloog. Op foto’s en video’s is te zien hoe de vlammen uit de voorkant van de bus slaan. Pogingen het vuur te blussen mochten niet baten: geen enkele inzittende kon worden gered.

Twitter avatar cctvnews CCTVNEWS #UPDATE 26 deaths reported in bus accident at Taoyuan, Taiwan; cause of accident under investigation https://t.co/U9svgdU999

Volgens CNA zaten er 24 toeristen, een chauffeur en een gids in de bus. Tegenover persbureau AP kon de brandweer van Taiwan nog niet bevestigen hoeveel mensen zijn omgekomen. Volgens een woordvoerder moet het officiële dodental nog worden vastgesteld.

Het ongeluk vond plaats op snelweg 2, in de buurt van Taoyuan: