Nice Rouwen om de dood van Kylan

Foto Francois Mori/ AFP

Familieleden van Kylan Mejri, de vierjarige jongen die vorige week omkwam bij de aanslag in Nice, kwamen dinsdag bijeen om te rouwen om zijn dood en die van zijn 31-jarige moeder Olfa Kalfallah. In de moskee, net buiten Nice, deelde de vader van Kylan zijn verdriet met imams en nabestaanden. Kylan en zijn moeder werden gedood toen op de Franse nationale feestdag Quatorze Juillet de 31-jarige Mohamed Lahouaiej Bouhlel met een vrachtwagen het publiek in reed, dat net een vuurwerkshow had bijgewoond. Hij werd doodgeschoten door de politie. Pas dagen later claimde terreurgroep Islamitische Staat de aanslag, maar een direct verband is nog niet bewezen.

Dinsdag zijn de identiteiten van alle 84 slachtoffers die zijn omgekomen bij de aanslag bekend geworden. De identificatieprocedure duurde lang door nauwkeurig DNA-onderzoek en de vele buitenlanders onder de slachtoffers. Maandag moesten nog dertien personen worden geïdentificeerd en lagen 59 mensen nog in het ziekenhuis, van wie 29 op de intensive care. De meeste slachtoffers zijn Frans, maar er zijn onder anderen ook Italianen, Esten, Tunesiërs, een Algerijn, Zwitsers, een Marokkaanse, een Belg, Polen, Kazachen en Amerikanen omgekomen.