Making a Murderer krijgt nieuw seizoen

De makers van de wereldberoemde documentaireserie kregen veel kritiek, ze zouden een eenzijdig beeld hebben geschetst.

De hoofdpersoon in Making a Murderer.
De hoofdpersoon in Making a Murderer. Netflix

Er komen nieuwe afleveringen van de Netflixserie Making a Murderer. Dat meldt de streamingsdienst op de website. Het eerste seizoen van de documentaireserie was een wereldhit, maar er was ook veel kritiek op de documentairemakers.

De nieuwe afleveringen gaan evenals het eerste seizoen over de veroordeelde Steven Avery en het onderzoek naar hem. Het seizoen werpt een blik op de juridische strijd van de nieuwe advocaat van Avery Kathleen Zellner. Ook wordt de emotionele tol belicht die het proces op de betrokkenen heeft.

Avery zat eerst achttien jaar onterecht in de cel en werd twee jaar later veroordeeld voor moord. De documentairereeks roept veel vragen op over de schuldvraag van Avery en het Amerikaanse rechtssysteem in het algemeen. Honderdduizenden Amerikanen stelden in een petitie dat Avery gratie moet krijgen.

Lees ook: Making a Murderer: echte moord is veel vreemder

De serie werd wereldwijd verslonden door het publiek, maar de makers kregen ook veel kritiek. Zo vond de openbaar aanklager in de moordzaak Kenneth Kratz dat de documentairemakers belangrijk bewijs achterwege hadden gelaten. Kratz werkt aan een boek over de zaak.

Streamingsdienst Netflix heeft abonnees in meer dan 190 landen. Per dag wordt er meer dan 125 miljoen uur televisie gekeken via de streamingsdienst.

Een trailer van het eerste seizoen: