Lego is een soort Grand Theft Auto, maar dan zonder prostituees

Vind je de Grand Theft Auto-franchise te gewelddadig? Dan is LEGO® City My City 2 het spel voor jou. Niet in de eerste plaats omdat de vrolijk gekleurde blokjes bij de meeste mensen nostalgische gevoelens oproepen. In deze combinatie van een rij-, vaar- en vliegsimulator en Sim City verzamel je in talloze missies bouwstenen om de stad verder uit te breiden met nieuwe gebouwen. Je moet onder andere branden blussen vanuit een helikopter en boeven jagen op zee. Geen prostituees overrijden of zware jongens liquideren dus, maar allemaal heilzame bezigheden. Lego zoals we Lego kennen. De besturing is eenvoudig, je swipet om je stad te bekijken en missies uit te kiezen. De voertuigen bestuur je met de links- en rechtsknoppen. Remmen en achteruit bewegen doe je door beide knoppen ingedrukt te houden. Een derde knop verzorgt de speciale functie: bijvoorbeeld een trekhaak activeren. De vrolijke 3D-graphics en eenvoudige besturing maken LEGO® City My City 2 erg aantrekkelijk. Het feit dat het spel helemaal gratis is en geen in app-aankopen heeft, maakt dit een schattige topper.