In de huid van een futuristische puber kruipen is zonde van je tijd

Dash Masters is het type spel dat je moet vermijden in de appstores. Want de fraai geanimeerde verpakking is alleen maar bedoeld om je te verleiden reclames te kijken of in-app-aankopen te doen. Deze game van ontwikkelaar Playmous is een eindeloze verticale runner waarin je in de huid kruipt van een puber met een futuristisch ruimtepak, een Dash Master. Dat is even aanlokkelijk als het klinkt: niet echt. Door op het scherm van je smartphone of tablet te klikken, kun je je een weg banen langs stekelige rotsblokken en kanonnen. Je verzamelt onderweg munten die je personage vervolgens kan gebruiken om betere uitrusting te kopen. Dat klinkt allemaal als oude koek. Dit is een spel waarvan er dertien in een dozijn zitten. En bij elke game over – maar ook bij elk level dat je haalt – krijg je weer het aanbod om een advertentie te bekijken en op die manier nog verder te komen in het spel. Dash Masters is zonde van je tijd. Je kunt nog beter een hele dag in een bushokje staren naar de reclameposters,