In beeld

Terugkijken op de tweede week van de Tour

De tweede week van de Tour de France begon rustig met een etappe die slechts één beklimming telde. Donderdag zorgde een incident met een motor voor ophef, terwijl dat vrijdag alweer vergeten leek, na de aanslag in Nice. Voor de Nederlanders verliep het niet slecht: Dumoulin won de tijdrit en Mollema staat tweede in het klassement. NRC kijkt terug op de tweede week.
Laurens ten Dam (L) en Tom Dumoulin (R) tijdens een persmoment op de eerste rustdag.
Foto ANP/Bas Czerwinski
Na de eerste rustdag start de Tour met een rit van Carcassonne naar Montpellier.
Foto AP/Christophe Ena
Peter Sagan, de eeuwige nummer twee van de vorige Tour de France, wint zijn tweede etappe net voor Christopher Froome. Achter hen juicht Sagans ploegmaat Maciej Bodnar.
Foto AP/Peter Dejong
Christopher Froome (R) en Bauke Mollema (L) fietsen de laatste kilometers van de etappe tussen de wielerfans op de Mont Ventoux.
Foto Reuters/Jean-Paul Pelissier
Een motor die voor de renners uit rijdt, moet ineens hard remmen. Bauke Mollema en Richie Porte vallen over Christoper Froome heen. De etappe zal nog een daarna nog een staartje krijgen.
Foto Reuters/Bernard Papon/Pool
Thomas de Gendt viert zijn overwinning tijdens de twaalfde etappe. Helaas gaat het gesprek van de dag vooral over de val van de favorieten.
Foto ANP/Bas Czerwinski
Een motor die achter de drie renners rijdt, rijdt over de fiets van Christopher Froome heen. De materiaalwagens begeven zich ver achter de renners, daarom zet Froome het op een lopen.
Reuters/Jean-Paul Pelissier
Bauke Mollema kijkt achterom naar de rennende Froome. Mollema komt uiteindelijk als tiende over de finish die vanwege de harde wind niet op de de top van de Mont Ventoux ligt maar in Chalet Reynard.
Foto ANP/Bas Czerwinski
Tom Dumoulin wint de volgende etappe, een tijdrit, met meer dan een minuut voorsprong op de nummer twee, Froome. Mollema eindigt als zesde en staat daarna tweede in het klassement.
Foto AFP/ Jean-Philippe Ksiazek
Adam Yates (in de witte jongerentrui), Thomas De Gendt (in de bolletjestrui), Peter Sagan (in de groene sprinterstrui), Christopher Froome (in het geel), en etappewinnaar Tom Dumoulin dragen een rouwband en leggen bloemen op het podium ter nagedachtenis aan de aanslag in Nice.
Foto AFP/Kenzo Tribouillard
Mark Cavendish viert zijn overwinning tijdens de massasprint in de veertiende etappe. Het is zijn vierde zege in deze Tour de France en de dertigste etappezege in zijn carrière.
Foto ANP/Bas Czerwinski
Een spiekbrief op de fiets van Nairo Quintana voorafgaand aan de vijftiende etappe.
Foto Reuters/Juan Medina
De Poolse Rafal Majka giet een bidon leeg over zijn hoofd op zoek naar verkoeling. Een tijd later wint hij de etappe.
Foto AFP/Kenzo Tribouillard
Ilnur Zakarin in een ontsnapping tussen wielerfans.
Foto AFP/Kenzo Tribouillard
Een fan van Peter Sagan bij de finish van de zestiende etappe.
Foto AFP/Fabrice Coffrini
Peter Sagan (midden) sprint naar zijn derde overwinning in deze Tour de France.
Foto ANP/Bas Czerwinski