Drie doden bij schietpartij in Britse Spalding

Het incident gebeurde nabij een zwembad. Er zou geen terroristisch motief in het spel zijn.

Bij een schietpartij op een parkeerplaats van een zwembad in het Engelse Spalding (graafschap Lincolnshire) zijn drie mensen - onder wie de schutter - omgekomen. Het gaat om twee mannen en een vrouw. Dat heeft de Britse politie verklaard tegenover persbureau Reuters. Er zou geen terroristisch motief in het spel zijn.

Het incident gebeurde op Pinbeck Road, nabij het zwembad Castle Swimming Pool. Dat is als gevolg van de gebeurtenissen gesloten. Over de toedracht is nog niets bekend.

In een verklaring laten de Britse autoriteiten weten dat er geen agenten betrokken zijn bij de schietpartij. Er zouden ook geen andere verdachten worden gezocht. De politie rukte volgens de BBC met groot materieel uit omdat er, na de gebeurtenissen de afgelopen dagen in Frankrijk en Duitsland, mogelijk sprake was van een terroristische daad.

“Er is geen aanwijzing dat dit incident terrorismegerelateerd is en er zijn geen schoten gelost door de politie. We willen het publiek vragen om momenteel weg te blijven uit dit gebied.”

Labour-leider Jeremy Corbyn heeft inmiddels zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij:

Twitter avatar jeremycorbyn Jeremy Corbyn MP Shocking events in Spalding, Lincolnshire. My thoughts are with the victims and their families