Deze keiharde ruimtesimulator brengt je niet in zen-stemming

Nieuwe games

Twee simulators deze week. Van de Lego-variant word je vrolijk, en het meer realistische Satellite Command is tegelijk frustrerend en uitdagend. Dash Masters is zonde van je tijd: je kunt nog beter in een bushokje naar reclameposters staren.

In de ruimte kan niemand je horen schreeuwen, maar als je game over bent in Satellite Command heb je wel de neiging om hardop je frustraties te uiten. In deze realistische ruimtesimulator beheer je tot wel zes satellieten. Die moet je onderhouden en allerlei klusjes laten uitvoeren, zoals het opblazen van rondslingerend afval of het fotograferen van een ver heelal. Dat is niet zo makkelijk als het klinkt; je moet rekening houden met brandstofniveaus en beschadigingen door straling en kleine objecten. Met elke geslaagde missie – er zijn er zo’n honderddertig – verdien je reputatiepunten en geld. Vooral die punten zijn heel belangrijk, want je wilt niet dat je als ruimteorganisatie gezien wordt als een onbetrouwbare slons die satellieten op steden laat vallen. Omdat Satellite Command graag realistisch is, betekent falen ook echt het einde van het avontuur. Dat dwingt je om voorzichtig te zijn en vooral ook om na te denken over wat je doet. Met een prijskaartje van 4,89 euro kun je tenslotte ook overwegen een meditatie-app te downloaden in plaats van deze bikkelharde simulator.