Alle slachtoffers van Nice geïdentificeerd

De meeste slachtoffers zijn Frans, maar er zijn ook Italianen, Esten, Tunesiërs, Zwitsers, Polen, Kazachen en Amerikanen omgekomen.

Herdenkingsplek op de Promenade des Anglais in Nice.
Herdenkingsplek op de Promenade des Anglais in Nice. Foto Claude Paris / AP

De identiteit van alle mensen die zijn omgekomen bij de aanslag in Nice is bekend. Dat heeft het Franse parket dinsdag officieel bekendgemaakt. De identificatieprocedure duurde lang door nauwkeurig DNA-onderzoek en de vele buitenlanders onder de slachtoffers.

Maandag moesten nog dertien personen worden geïdentificeerd en lagen 59 mensen nog in het ziekenhuis, van wie 29 op de intensive care.

Veel buitenlanders

De Franse krant Le Monde somt op haar website alle slachtoffers van de aanslag op. Ook tien kinderen en jongeren kwamen om, onder wie twee- en vierjarigen. De meeste slachtoffers zijn Frans, maar er zijn onder anderen ook Italianen, Esten, Tunesiërs, een Algerijn, Zwitsers, een Marokkaanse, een Belg, Polen, Kazachen en Amerikanen omgekomen.

Lees over de zoektochten van familieleden en slachtofferhulp: Hier is het verdriet te groot om boos te kunnen zijn

Verdachten

Momenteel zitten zes mensen vast wegens de aanslag in Nice, volgens persbureau AP. Onder hen zijn bekenden van de dader, de 31-jarige Mohamed Lahouaiej Bouhlel, en mensen met wie Bouhlel vlak voor zijn aanslag heeft gesproken. Vier verdachten zijn overgeplaatst naar antiterrorismedepartement in Parijs, waar ze ondervraagd worden.

Op nationale feestdag Quatorze Juillet reed Bouhlel met een vrachtwagen het publiek in, dat net een vuurwerkshow had bijgewoond. Hij werd doodgeschoten door de politie. Pas dagen later claimde terreurgroep Islamitische Staat de aanslag, maar een direct verband is nog niet bewezen. Wel zou Bouhlel online naar IS-propaganda hebben gezocht, alsook naar de schietpartij in een gayclub in Orlando, en pas vlak voor zijn horrorrit zijn geradicaliseerd.